Formidling til barnegrupper

Alf Prøysen var barnas forfatter. Han har gitt oss en fantastisk arv gjennom sine barnesanger og historier. I vårt spesialtilpassede tilbud for barnegrupper kan barnehager og skoler velge blant ulike formidlingsopplegg. Flere av oppleggene kan kombineres, slik at den enkelte gruppe får et tilbud som passer for dem.

Sangstund
I sangstunden får barna høre Alf Prøysens barneviser fremført av Prøysenhusets dyktige formidlere, og de får være med å synge. 

Barnetime
I barnetimen er barna aktivt med i formidlingsopplegget. Barna synger og beveger seg til viser som hovedsakelig er skrevet av Alf Prøysen. Barnetimene foregår enten på Prøysenscena eller i Mikkelikskiskogen. Fint for barnehage og småskole. 

Fortellerstund i Prøysenstua
Fortellerstunden foregår i husmannsplassen Prøysen, Prøysens barndomshjem. Der får barna sitte og høre om Alf Prøysens barndom. Fortellerstunden inneholder også sang og/eller stubb-lesing. 

Prøysen fra A-Å
Her får barna vite alt om Alf Prøysens barndom. Hvordan bodde han og hva slags musikk hørte han på? Forestilingen inneholder sang og historier fra Alf Prøysens liv. Den holdes inne eller ute og er litt det samme som fortellerstund men tilpasset de små barna. 

Utstillingen "Livets Runde"
Den nye utstillingen på Prøysenhuset tar barna på alvor slik Alf Prøysen gjorde det. Barna kan være kreative og leke i fire aktivitetsrom; Snekker Andersen-rommet. tegnerommet/Brugata 9, lekerommet med "buttikk" og kjøkken og biblioteket. Alfabetet med touch-skjermer har egne skjermer for barn der korte tekster, bilder og videosnutter innenfor hvert tema gir barna rask og lett informasjon. 

Besøke oss?
Ta kontakt på telefon 62 35 18 00 eller e-post proysenhuset@ringsaker.kommune.no for å bestille besøk for din gruppe.