På Prøysenhuset tar vi jula på alvor. Alf har selv skrevet julesangene som alle vil høre og kommer du til Prøysenhuset i førjulsjulatida, så skal du få høre dem sånn at julestemningen varer til langt ut på nyåret.

Når du går opp til Prøysen leder fakler dere fram, forbi statuen av Alf, bortom Prøysenstua og til konsert i Mikkelikskiskogen. Her lyser Prøysenstjerna i vintermørket, og fra et lite kor med orkester lyder Prøysens juletoner. 

I Prøysenhuset er alle lys tent og det er pyntet til jul i hver eneste krok. Peisen knitrer og det lukter godt fra husets fantastisk gode julebuffét.

PROGRAM

19:25     Varm gløgg serveres ute i Mikkelikskiskogen før konserten starter.

19:30     «Magisk Vinternatt» der Alf Prøysens tradisjonelle julesanger fremføres

20:00     Aperitiff (bestilles ekstra)

20:15     Bugnende julebuffet

PRØYSENHUSET

Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen der Alf Prøysen vokste opp. I et julepyntet Prøysenhus finner du den gode, lune, og koselige juleatmosfære med pepperkaker og julestjerner i vinduene, fyr på peisen, juledekorasjoner på bordene og Prøysens julesanger i høyttalerne.

JULEBUFFETEN

I Kafe Julie, som er oppkalt etter Prøysens mor, serveres det god hjemmelaget mat. Vårt rikholdige julebord inkluder røket ørret, gravet ørret, reker, krepsehaler, urtebakt laks, røket blåkveite, spekemat, oksefilet, kalkunbryst, svinekam, andebryst, reinsdyrfilet, sylte og rakfisk. Av varmmat serverer vi ribbe og pølse, rødkål, mandelpoteter, pinnekjøtt og rotmos. Alle retter serveres med rikelig tilbehør, dressinger og grønnsaker. Vårt tradisjonsrike dessertbord består av multekrem, karamellpudding, riskrem, tilslørte bondepiker, julekaker, semulepudding, bløtkake og konfekt. Kafe Julie har alle rettigheter.

MAGISK VINTERNATT I MIKKELIKSKISKOGEN  - MINIKONSERT

Publikum serveres gløgg på vei inn i Mikkelikskiskogen. Selv om det bare er tretti meter fra Prøysenhuset så er det trær på alle kanter. Lyssettingen skaper en magisk stemning. Når julesangene lyder fra musikerne, blir tilhørerne med på en musikalsk reise inn i Alf Prøysens juleunivers. Prøysenstjerna lyser ned, Prøysenstua, er like ved. Med krakken og glaset,- er dere på leia der julestjerna er.

Inkludert i prisen:
- Bugnende julebuffet med varme og kalde retter inkludert et rikholdig dessertbord og kaffe
- Varm gløgg utendørs
- Minikonserten «Magisk Vinternatt» med Alf Prøysens julesanger
- Festbord med hvite duker og blomster

Pris pr person: kr 895,- 

Drikke kommer i tillegg.

Ta gjerne kontakt for forespørsel på andre datoer.

For bestilling eller mer informasjon kontakt Prøysenhuset, telefon 62 35 18 00, proysenhuset@ringsaker.kommune.no

Foto: Rakel Berg