Vil du spille i «Snekker Andersen og Julenissen»?

Julenissen

Vi søker etter skuespillere - både barn, ungdom og voksne.

Prøysenhusteateret leter etter skuespillere til å være med i julens oppsetning «Snekker Andersen og Julenissen». Teateret spilles ute i Kusvea rett ved Prøysenhuset de to første helgene i desember. Både manus og musikk bygger på fjorårets filmsuksess, og Knut Erik Engemoen er hentet inn som regissør. 

Disse rollene skal fylles: 
1) Tre nisseunger og tre snekkerbarn i alderen 7-14 år. 
2) Et ensemble på seks til ti ungdommer i alderen 13-18 år med sterke fysiske ferdigheter og noe erfaring med å ta koreografi. Disse skal fylle flere ulike roller sammen. Vi oppfordrer spesielt gutter om å bli med. Erfaring fra break, parkour eller hip hop er topp. 
3) Fire voksne som kan spille nissemor, gamle nissefar, bestefar og bestemor.

De tre største rollene, Snekker Andersen, fru Andersen og Julenissen, blir besatt av profesjonelle skuespillere. 
Det blir audition onsdag 20. og torsdag 21. september fra kl. 17.00 inne på Prøysenhuset. Alle som ønsker å prøve seg i en rolle må melde seg på i forkant: 

Dette gjør du: 
Send mail til blimed@ringsaker.kommune.no innen mandag 18. september. 
I mailen må det stå navn, alder, hvilke rolle man ønsker (nisseunger/snekkerbarn, ensemble eller voksenrolle) og foretrukket auditiondag. NB: De voksne trenger ikke å møte på audition, der holder det med mail med kort info om en selv og eventuell erfaring fra teater. 

Forberedelse:
De som melder seg som nisseunger/snekkerbarn får tilsendt et lite utdrag fra manus som de skal øve på. Både nisseunger/snekkerbarn og ensemble skal forberede en bitte liten historie som de skal fortelle, om noe de har hørt, opplevd eller lest. 

Alle kommer ikke med
I de tidligere produksjonene Prøysenhusteateret har satt opp, «Ei pølse i julestria» og «Brakar og Joanna», har alle som har møtt på audition fått tilbud om rolle. Slik blir det ikke denne gangen. Rollelisten i stykket er nå mye mindre, så foreldre bør forberede ungene på et mulig nei. 

Prøver og forestillinger
Premieren blir fredag 1. desember kl. 17.00. Deretter er det forestillinger lørdag 2., søndag 3., torsdag 7., lørdag 9. og søndag 10 desember. Alle dager kl. 17.00. Det legges opp til en tett øveplan opp mot premieren med øvelser hovedsakelig på tirsdager og torsdager samt fire helger. Alle som får roller må kunne komme på alle oppsatte prøver og forestillinger. 

Produksjonsteamet består av regissør Knut Erik Engemoen, produsent Marthe Sørby, produksjonsassistent Hogne Moe og inspisient Rebekka Joswig. 

For mer info, kontakt Rebekka Joswig:
E-post: rjw@ringsaker.kommune.no
Telefon: 62 33 51 98