Invitasjon til audition for barn, ungdom og voksne amatører

Prøysenhuset skal også i år sette opp to store juleforestillinger. Teaterforestillingen «Den vesle bygda som glømte at det var jul» skal spilles innendørs i Den vesle bygda og «Snekker Andersen og Julenissen» settes opp på Prøysenhusets utescene.

Selv om historiene er de samme, får hver oppsetning en ny vri gjennom regi og scenografi. Regissør Per Rønningen har regi på Den vesle bygda, mens skuespiller og regissør Evy Kasseth Røsten skal ha regi på Snekker Andersen.

  • Vi ønsker at publikum skal gjøre det til en fin førjulstradisjon å besøke Prøysenhuset, hvert år. Våre gode teateroppsetninger er viktige i formidlingen av Prøysens forfatterskap, Daglig leder på Prøysenhuset, Marie Beate Rise.

Audition før sommeren


Det er Prøysenhuset som setter opp begge forestillingene. Teaterproduksjonene gir barn muligheten til å jobbe sammen med profesjonelle skuespillere og voksne amatører.

  • Det er som regel veldig god respons på Prøysenhusets auditions. Det er flott at så mange lokale barn og unge ønsker å være med på å formidle historiene og sangene fra Alf Prøysen til vårt publikum. Nå håper vi at mange nye talenter har lyst til å bli med på å skape julemagi på Prøysenhuset, sier Rise.  

Det blir audition på Prøysenhuset tirsdag 31. mai og onsdag 1. juni.  Alle som ønsker å prøve seg i en rolle må melde seg på i forkant.

Disse rollene skal fylles


Snekker Andersen og Julenissen:

  • Tre nisseunger i alderen 7-14 år
  • Tre snekkerbarn i alderen 7-14 år
  • Fire voksne som kan spille nissemor, gamle nissefar, bestefar og bestemor. Dette er amatørroller.

Den vesle bygda som glømte at det var jul:

  • Gutt og jente som skal fylle hovedrollene, samt gutter og jenter i alderen 7 -13 år
  • Fire voksne til å fylle rollene som pappa, ordfører, tante og postmann. Dette er amatørroller.

Prøver og forestillinger
Prøveplan for de ulike teaterproduksjonene er ikke satt, men forestillingsdatoer er følgende:

Den vesle Bygda som glømte at det var jul: 17., 19., 20., 23., 24., 26., 27., 30.11 og 01.12.

Snekker Andersen og julenissen: 03., 04., 10., 11., 17. og 18.12.

Dette gjør du:
Send mail til blimed@ringsaker.kommune.no innen søndag 22. mai.  
I mailen må det stå navn, alder, hvilke(n) rolle(r) man ønsker å prøvespille for og foretrukket auditiondag. De som melder seg på, får tilsendt informasjon om oppmøtetidspunkt og forberedelser på mail.