Under festivalen, Sommer i Prøysen forvandles hele området rundt Prøysenhuset nærmest til en fornøyelsespark, full av opplevelser og aktiviteter for store og små. På programmet står familieforestillingen Sirkus Mikkelikski, Barnetimen, «Dørstokken heme», sommerkonserter, ja og til og med julestemning kan du oppleve midt på sommeren. Alle opplevelser med et tydelig pek på Prøysens liv og forfatterskap som legger opp til at Prøysenhusets besøkende kan oppleve både nostalgi, læring og frydefulle øyeblikk sammen. 
 
OPPLEV FAMILIETEATERET SIRKUS MIKKELIKSKI 
Opplev de søte, underlige og gode dyrebarna fra Prøysens univers. Møt Frøken Kråke, Nøtteliten, Mikkel Rev, Bolla Pinnsvin, Ruski og Snuski når Sirkus Mikkelikski inviterer til en forrykende festforestilling for hele familien.
 
PRØYSENSTUA OG HEGGELI
Både Prøysenstua og nabohuset Heggeli bør oppleves. Når du spaserer over disse dørstokkene er det nesten som om du har gått over terskelen til en svunnen tid.
 
DYR, KLATRELØYPE OG MORSOMMER AKTIVITETER
På festivalområdet kan man stifte bekjentskap med alt fra nyklekkede, små kyllinger, til kviger, sauer og griser. En kan gå på oppdagelsesferd på spennende stier, leke i Bolleruds butikk og utforske revehiet i Mikkelikskiskogen. Hele området i Prøysen inviterer til lek og aktivitet inspirert av «gamledager» og de som vil sette kunnskapen på prøve kan finne postene og løse oppgavene i staurjaken. Prøysenhuset har egen klatreløype, og de som kommer seg helt til topps i Nøttelitens klatreløype kan beundre alle de blanke skattene Frøken Kråke har samlet i reiret sitt. 
 
FRA SOMMERIDYLL OG HUMLESUS TIL PEPPERKAKER OG JULESANG
Under konserten på tunet er det lett å kjenne på sommeridyll, mens et besøk i Den vesle bygda plutselig kan by på julestemning. De glemske innbyggerne der har nemlig stelt i stand marked og julekonsert på torget, med pepperkaker og juletoner. Den vesle bygda byr på julestemning gjennom hele året og publikum elsker å komme inn i dette magiske universet. Man føler seg rett og slett som en innbygger i bygda, hvor man kan besøke tre av butikkene.
 
Dagsprogram
10:00 Festivalen åpner
10:00 Kafé Julie åpner
10:00-11:30 Klatreløypa er åpen
10:00-15:00 Den vesle bygda er åpen for besøk
10:15-10:30 Måråskaffe med sommerviser utenfor Prøysenstua
11:00-11:20 Barnetimen
11:30-12:45 Prøysenstua er åpen for besøk
12:00-12:35 Familieteateret "Sirkus Mikkelikski"
13:00-13:30 Fra husmannsgutt til folkekjær forfatter
13:30-14:40 Prøysenstua er åpen for besøk
14:00-14:35 Familieteateret "Sirkus Mikkelikski"
14:45-15:45 Klatreløypa er åpen
15:00-15:15 Julestemning på torget i Den vesle bygda
15:30-15:45 Sommertoner på tunet
16:00 Festivalen stenger
16:30 Kafé Julie stenger
 
Alle opplevelser og aktiviteter er inkludert i dagsbilletten
 
Kafe Julie serverer deilig mat og drikke gjennom hele festivaldagen.
 
Sommer i Prøysen» arrangeres fra 1. juli – 13. august og byr på unike kulturopplevelser, for hele familien.