Prøysenhuset ble på et pressemøte i dag, 21. mai, informert om at konserten i Mjøsparken 15. juni er avlyst. Prøysenhuset har bistått med billettsalget for arrangementet, og opplyser derfor om at de som har kjøpt billetter vil få pengene refundert direkte fra Ticketmaster.  

Lar seg ikke gjennomføre

  •  Vi kan ikke skylde på vær, konjunkturer eller renter. Ambisjonsnivå og planlegningshorisont har ikke samsvart. Det lot seg rett og slett ikke gjennomføre slik vi ønsket, forklarer Arthur Buchardt, og fortsetter: Dette var min konklusjon. Det er synd for den planlagte markeringen av Prøysen og for fokuset på kreftsaken. 

 

  • Vi har siktet høyt. Det sto ikke på velviljen hos artistene, men på tilgjengeligheten – Det viser seg at fristen har vært for kort for at denne konserten skulle bli det vi ønsket, og det dette engasjementet hadde fortjent sier, Jan Fredrik Karlsen som har vært ansvarlig for artistbookingen. Det er veldig beklagelig, men vi ønsker ikke å gjennomføre noe som ikke vil innfri forventningene, fortsetter han. 

Tilstede fra Kreftforeningen var avdelingsleder Jacob Conradi. Han hyller Buchardts engasjement for kreftsaken. 

  • Vi setter pris på at det finnes slike initiativ. Vi hyller og takker for at det har vært forsøkt, men at det er ærlig at det nå avlyses når man ikke kan gjennomføre slik det var lovet, sier Jacob Conradi fra kreftforeningen. 

Alf Prøysens 110-årsdag blir feiret på Prøysenhuset 23. juli som planlagt.   

Programmet for markeringen på Prøysenhuset består av konsert med Wenche Myhre, innslag med Eldar Vågan, tale fra Prøysens barnebarn og utdeling av Prøysenstjerneskuddprisen. 

  • På Prøysenhuset feirer vi Alf Prøysen gjennom hele sommeren med Jubileumsforestilling, bursdagskonsert med Wenche Myhre og dagsprogram med teater, aktiviteter og formidling hver dag. Vi gleder oss til en fin sommer på Prøysenhuset. sier daglig leder på Prøysenhuset, Marie Beate Rise.