Alf Prøysens forfatterskap byr på en enorm bredde og dybde. Han var en forfatter av sin tid, men når man leser tekstene hans i dag er det oppsiktsvekkende hvor mye som kjennes dagsaktuelt og relevant. Få med dere allsang i kafeen, fortellerstund i Prøysenstua og lær mer om Alf Prøysen i utstillingen.

Sangstund/allsang 
Sangstund i Kafe Julie er en koselig stund der dere kan være med Prøysenhusets dyktige formidlere og synge et utvalg av Prøysens viser. Sangbøker deles ut og dere kan velge sanger hvis dere vil. 

Minikonsert
Prøysenhusets dyktige formidlere holder minikonsert med et utvalg av Alf Prøysens viser. Dere kan gjerne velge en miks av minikonsert og sangstund. Sangstund og/eller minikonsert varer ca en halv time. 

Fortellerstund i Prøysenstua
Våre formidlere forteller om Alf Prøysens barndom og oppvekst i husmanssplassen, Prøysen. Fortellerstunden inneholder også sang og/eller stubb-lesing. Varighet i Prøysenstua ca en halv time. 

Utstilingen "Livets Runde"
Utstillingen Livets Runde er permanent men samtidig en foranderlig utstilling i takt med at vår kunnskap om Prøysen også hele tiden er i endring og utvilkling. Utstillingen gir mulighet for fordypning i elektroniske bøker, og i alfabetet der korte snutter/bilder/videoer fra Alf Prøysens liv kommer fram på touch-skjermer. 

Med Prøsyenhusets audioguide på øret, ligger alt til rette for et interessant møte med utstillingen og huset. Sett gjerne av ca 1 time. 

Kafé Julie og butikk
Prøysenhusets trivelige kafé oppkalt etter Alfs mor frister dere gjerne med kaffe, kaker eller lunsj/middag. Kaféen har alt fra tradisjonsrike retter, som elglapskaus og fleskepannekaker til spennende salater og fristende kaker. Alt til gode priser. All mat lages fra bunnen av. Spør etter vår gruppemeny.

I butikken kan dere handle flotte minner fra besøket på Prøysenhuset, kortreiste smaksopplevelser og gaver som kan glede alt fra de aller minste, til ekte Prøysenentusiaster. 

Besøke oss?
Ta kontakt på telefon 62 35 18 00 eller e-post 
proysenhuset@ringsaker.kommune.no for å bestille besøk for din gruppe.