Forestillingen setter fokus på håpet, fellesskapet, det å se det lyse i tilværelsen og det å strekke seg mot noe som samler oss i ei vanskelig tid. 2020/21 har vært et tøft år for hele verden, og har gitt oss behov for noe å håpe på. I forestillingen presenteres sanger, dikt og musikk av norske forfattere og komponister, men det meste er signert Sommerro og Røsbak. Humor og improvisasjon står sentralt, men også sleivkjeft, galskap, melankoli og váre naturstemninger. Det er lagt stor vekt på humor, avslappet scenestil og god kontakt med publikum.

Henning Sommerro, født 1952, er komponist, organist/pianist, sanger og professor ved NTNU. Han er en av landets mest allsidige komponister som har skrevet melodi til mange kjente og kjære viser, bl. a. Vårsøg, E slåttatæja, Blå Salme og Håpet er ei stjerne. Han har skrevet kammermusikk, kor- og orkestermusikk, solokonserter, 3 operaer og film- og teatermusikk. Sommerro er også en viktig bidragsyter og brobygger innen improvisasjonsmusikk, samt formidler og arrangør/samler av folkemusikk. Henning Sommerro har turnert i Europa og USA, medvirket på utallige LP'er og CD'er og mottatt mange priser. I 2013 utnevnte Kong Harald Sommerro til Kommandør av St. Olavs orden.

Ove Røsbak er forfatter, født 1959. Han debuterte med diktsamlingen «Lævandes dikt» i 1978, og har siden da utgitt både diktsamlinger, noveller, barnebøker, romaner, gjendiktninger og biografier. Mest kjent er han for sine biografier om Alf Prøysen og Rolf Jacobsen, og for sine framføringer av egne og andres tekster. Han har turnert Norge med opplesning, sang og ablegøyer siden han debuterte. Han har også lang erfaring med å opptre sammen med musikere og har en slentrende, improvisatorisk form med mye humor ispedd. Av priser har han mottatt bl a Prøysen-prisen (1980), Cappelen-prisen (1984) og Sandbeck-stipendiet (2010).

Ane Eikemo Røsbak (født 1993) er utdannet fra Musikkteaterhøyskolen (2012-2015) og jobber som utøvende skuespiller og sanger. Ane har blant annet medvirket i «Askepotts Jul» på scenen Latter i Oslo i tittelrollen «Askepott», hun har vært med i «Hakkebakkeskogen» i Dyreparken i Kristiansand, og hun har medvirket i «Jul med Prøysen», «Bukkene Bruse på Badeland» og «Trollnatt». Hun har også turnert med forestillinger for Den Kulturelle Spaserstokken og Den Kulturelle Skolesekken. Sommeren 2018 medvirket hun i en teaterkonsert av musikalen «The Time of Nick» sammen med Broadway-Castet på Open Jar Studios Broadway i New York. Neste år blir hun å se i tittelrollen som «Ode» i Teater i Glåmdal's nyskrevne forestilling «Ode og Eid.