– Med denne familiekonserten skal vi markere 110-årsdagen til Alf Prøysen – en av norgeshistoriens største kulturpersonligheter. Inntektene fra konserten går til Kreftforeningen. Alf Prøysen berører oss alle; kreft rammer oss alle, og bedre kombinasjon går det ikke an å få, sier Arthur Buchardt. 

Artister med relasjon til Innlandet

Det er manager Jan Fredrik Carlsen som er bookingansvarlig for arrangementet. Hvilke artistnavn som står på plakaten i tillegg til Kringkastingsorkesteret er imidlertid hemmelig fram til tirsdag 7. mai, men Carlsen kan love et spennende artistgalleri. 

– På konserten skal vi ha med et knippe av landets største artister som enten er fra Innlandet eller som har en relasjon til Innlandet. Noen av artistene er vi i dialog med, men det er også flere artister som ennå ikke vet at de skal stå på scenen i Mjøsparken 15. juni, sier Carlsen. 

Prisverdig initiativ


– Med konserten har Buchardt tatt et svært prisverdig initiativ som han skal ha all honnør for. Markeringen av Alf Prøysens 110-årsjubileum er viktig, og Prøysens sanger og forfatterskap angår oss den dag i dag. At arrangementet i tillegg kan generere inntekter til Kreftforeningens viktige arbeid er rett og slett enestående, sier ordfører Kai Ove Berg.

Mjøsparken som perfekt ramme 


– At en slik storslått begivenhet legges til Mjøsparken bekrefter anleggets posisjon som en helt unik arena. Mjøsparken er som skapt for å samle tusenvis av mennesker til folkefest. Mjøsparken er et smykke ved Mjøsa, et gode til beste for Innlandet. Konserten vil gi nasjonal oppmerksomhet og bygge omdømme ytterligere, sier kommunedirektør Jørn Strand.

Han har stor tro på at arrangementet vil tiltrekke seg publikum fra et stort omland.

– Kringkastingsorkesteret leverer kvalitet av ypperste klasse, og sammen med landets beste artister må dette bare bli en magisk opplevelse som i tillegg støtter en svært viktig sak, legger Strand til.

En hyllest til den store forfatteren

Daglig leder ved Prøysenhuset, Marie Beate Rise, ser frem til den planlagte feiringen av Prøysens fødselsår. 

– Prøysenhusets oppdrag er å hedre, minne og aktualiserte Alf Prøysens forfatterskap. Prøysen etterlot seg en nasjonal kulturarv til glede for hele Norges befolkning. En familiekonsert i Mjøsparken i anledning jubileet er en feiring som er den store forfatteren verdig, sier Marie Beate Rise. 

– Fantastisk

Arthur Buchardt har allerede samlet inn flere millioner kroner til kreftforskning, og initiativet til denne konserten er rett og slett fantastisk. Selve arrangementet er også et lyspunkt for de som er berørt av kreft, og overskuddet går til en meget viktig sak, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross.

Familiekonserten er gratis for barn under 16 år, og billettprisen for voksne er 650 kroner per billett. Billettene til «Familiekonsert med KORK og landets beste artister» finner du på Ticketmaster

NRK vil sende konserten på NRK1 på fødselsdagen til Alf Prøysen, 23. juli. 

Se Facebook-arrangementet

Kjøp billetter