Guro von Germeten beskrives som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, "hun med det røde trekkspillet", leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har utover oljen, av Kongsberg jazzfestival som en av de mest orginale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk. 

Guro vant Prøysenjubileumsårets arbeidsstipend i 2014. Hun vil sammen med sitt band presentere sanger hun har lagd for stipendpengene.

Maj Britt Andersen
-Året var 1988 og je skulle få spelle "Prøysen-jinte" for fysste gong. Je var stolt og glad for rollen je hadde fått, og tenkte at jeg kunne min Prøysen. Det kunne je slettes itte, det var mye ta forfatterskapet hass je itte hadde hørt om. Såpass mye, at je gikk tel biblioteket for å låne "Prøysens samlede verker". Der fant je ukjente tekster, som itte var skrivi melodi på fra før, og "lordags-stubbene" med skildringer fra barndomsåra tel Prøysen, og heltene hass var æilltid onger, de små, og de rare. Je vart kjent med en "ny" dikter gjennom ukjente viser og historier. Je oppdage en Prøysen som hadde mange lag i tekstene sine, såre og vemodige. Veldig forskjellig uttrykket fra de humoristiske kjente sangene je hadde vøksi opp med. Åssen hadde mitt forhold vøri tel den store dikteren idag, hvis je itte hadde oppdaga denni skatten? Je vil tru at je fremdeles hadde vøri gla ´i min "barndoms" Prøysen, slik je var da jeg var lita jinte på Skreia, men je er takknemlig for at je fekk gå i dybden ta diktningen hass, slik at je skjønte hvor viktig "stemma tel Prøysen" er, som a bæssmor sa. Vi får håpe at onga som veks opp idag , også har ei bæssmor som kæin åpne opp kista si, med Prøysens skatter i.
Fra Kulturservice /Maj Britt Andersen 

Maj Britt Andersen feiret ifjor 40års jubilieum som artist, har over 20 utgivelser bak seg og mottok i januar Spellemannsprisen i kategorien "Barnemusikk" med albumet "Væla omkring". Hele 14 ganger tidligere har hun vært nominert, og vunnet en gang tidligere i 1987.

I tillegg vil du få oppleve Prøysens Ablegøyer og Kristine Lundsbakken! 

Konserten inngår i dagsbilletten den 23.juli, kjøp billetter her. Se hele dagsprogrammet 23.juli her.